Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων

Ο κόσμος της Λέσχης Αλλόκοτων Πλασμάτων βρίσκεται δίπλα μας. Κατοικείται από συνηθισμένα παιδιά με ασυνήθιστες ιδιότητες. Παιδιά που θα κάνουν φίλους, θα ζήσουν επικίνδυνες και αστείες περιπέτειες, θα γνωρίσουν αλλόκοτους δασκάλους και καθηγητές, θα αποδεχτούν τη μοναδικότητά τους. Περίπου ό,τι θα συνέβαινε και σ’ ένα κανονικό σχολείο, δηλαδή.

Βιβλίο 1. Το Μυστικό Καταφύγιο

11356

Αυτή είναι η ιστορία του Μάρκο, που έχει στην πλάτη του ένα ενοχλητικό πτερύγιο, και της Αλίλα, που όταν κλαίει, τα πάντα γύρω της τρ… Λάθος, λάθος! Πάµε απ’ την αρχή.

Αυτή είναι η ιστορία μιας παρέας σχεδόν συνηθισμένων παιδιών που το καθένα τους έχει κι από μια ασυνήθιστη ιδιότητα.
Μια ιδιότητα που ο υπόλοιπος κόσμος φοβάται, αντιπαθεί, θαυμάζει, τη θεωρεί παράξενη, αλλόκοτη, μοναδική!

Τα παιδιά αυτά θα συναντηθούν σ’ ένα μυστικό καταφύγιο, που συµβαίνει να είναι ένα αληθινά ασυνήθιστο σχολείο. Κι αν νομίζετε ότι τα προβλήματά τους τελειώνουν, κάνετε λάθος, γιατί, αντίθετα, μόλις έχουν αρχίσει!

Περιπέτεια, χιούμορ, συγκίνηση, πρώτες αγάπες, κι ένας κόσμος αλλόκοτος και μαζί συνηθισμένος, που μας καλεί να τον εξερευνήσουμε.

 

Κριτικές

Η Ζωή Κοσκινίδου διάβασε το Μυστικό Καταφύγιο και γράφει μεταξύ άλλων στην Κόκκινη Αλεπού:   «Το βιβλίο του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη είναι μία έκπληξη. Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός, σε χώνει στη μαγεία της ιστορίας και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σε προκαλεί να τελειώσεις το βιβλίο μέσα σε μερικές ώρες και σου φυτεύει τον σπόρο της ανυπομονησίας για το επόμενο. Αν τα παιδιά σας είναι θαυμαστές των περίεργων ιστοριών, γεμάτων φαντασία και περίεργα πλάσματα με ειδικές ικανότητες, αν έχουν έστω και μια υποψία για το τι εστί Μις Πέρεγκριν ή X-Men, τότε αυτή η σειρά βιβλίων που ανοίγει με το Μυστικό Καταφύγιο είναι ιδανική»

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: