Το μυστικό καταφύγιο

Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων. Βιβλίο 1

11356

 

Αυτή είναι η ιστορία του Μάρκο, που έχει στην πλάτη του ένα ενοχλητικό πτερύγιο και της Αλίλα, που όταν κλαίει, τα πάντα γύρω της τρ… Λάθος, λάθος! Πάµε απ’ την αρχή.

Αυτή είναι η ιστορία μιας παρέας σχεδόν συνηθισμένων παιδιών που το καθένα τους έχει κι από μια ασυνήθιστη ιδιότητα.

Μια ιδιότητα που ο υπόλοιπος κόσμος φοβάται, αντιπαθεί, θαυμάζει, τη θεωρεί παράξενη, αλλόκοτη, μοναδική!

Τα παιδιά αυτά θα συναντηθούν σ’ ένα μυστικό καταφύγιο, που συµβαίνει να είναι ένα αληθινά ασυνήθιστο σχολείο. Κι αν νομίζετε ότι τα προβλήματά τους τελειώνουν, κάνετε λάθος, γιατί, αντίθετα, μόλις έχουν αρχίσει!

Περιπέτεια, χιούμορ, συγκίνηση, πρώτες αγάπες, κι ένας κόσμος αλλόκοτος και μαζί συνηθισμένος, που μας καλεί να τον εξερευνήσουμε.


Κριτικές

«Η Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων του Γιώργου Παναγιωτάκη, (εκδ. Πατάκη) είναι ένα μοναδικό μυθιστόρημα fantasy!» σημειώνει η Μαρίζα Ντεκάστρο στον Αναγνώστη.

«Ο Γιώργος Παναγιωτάκης τοποθετεί έναν πραγματικό δυναμίτη στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού. Μια γνήσια μαγική ακροβασία που αντλεί από ετερόκλητα σύμπαντα, από κινηματογραφικές και εικαστικές επιρροές, από τα σκοτεινά μονοπάτια του Τιμ Μπάρτον μέχρι τον μαγικό υπερβατισμό του Χάρι Πότερ, δημιουργεί ένα ολοκαίνουριο δημιούργημα που ακτινοβολεί την απόλαυση του αυθεντικού καθώς όσα ίσως σου θυμίζει έχουν γίνει κάτι αληθινά άλλο.» (Απόστολος ΠάπποςElniplex)

Η Ζωή Κοσκινίδου διάβασε το Μυστικό Καταφύγιο και γράφει μεταξύ άλλων στην Κόκκινη Αλεπού:   «Το βιβλίο του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη είναι μία έκπληξη. Ο ρυθμός του είναι καταιγιστικός, σε χώνει στη μαγεία της ιστορίας και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, σε προκαλεί να τελειώσεις το βιβλίο μέσα σε μερικές ώρες και σου φυτεύει τον σπόρο της ανυπομονησίας για το επόμενο. Αν τα παιδιά σας είναι θαυμαστές των περίεργων ιστοριών, γεμάτων φαντασία και περίεργα πλάσματα με ειδικές ικανότητες, αν έχουν έστω και μια υποψία για το τι εστί Μις Πέρεγκριν ή X-Men, τότε αυτή η σειρά βιβλίων που ανοίγει με το Μυστικό Καταφύγιο είναι ιδανική.»

Η Ελένη Γεωργοστάθη γράφει :  «Μια Αλάστρα, λοιπόν, θα έλεγε κανείς, με κάτι από Αταξίες στην τάξη; Οπωσδήποτε όχι. Η Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων έχει τη δική της, ξεχωριστή υπόσταση. Αν στην Αλάστρα πραγματικό και φανταστικό συνιστούν δυο διακριτούς κόσμους, εδώ συμφύρονται, τη στιγμή που η περιπέτεια –όχι μόνο σε επίπεδο δράσης, αλλά και εσωτερική, υπαρξιακή– αντικαθιστά τη χιουμοριστική ελαφράδα των Αταξιών. Κι επιπλέον: Μπορεί να είμαστε ακόμα στο πρώτο βιβλίο, ωστόσο, πέρα από τις συστάσεις και τον πρώτο γύρο δράσης, διάσπαρτα στο κείμενο ένα σωρό ερωτήματα, λειψά προσωπικά στοιχεία, πληγές έτοιμες να κακοφορμίσουν, σκοτεινές σκιές του παρελθόντος γυρεύουν απαντήσεις.»

Ο Βασίλης Κουτσιαρής στην εφημερίδα Θεσσαλία και στον Μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου: «Ο συγγραφέας καταφέρνει να μας παρασύρει με τη γρήγορη κινηματογραφική γραφή, τις συνεχείς ανατροπές στην υπόθεση, τους πρωτότυπους χαρακτήρες και το απόκοσμο σκηνικό που έχει στήσει σε μια ιστορία που θα λατρέψουν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Το «μυστικό καταφύγιο» ανήκει στα βιβλία που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και αναμφίβολα θα αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες.»

Η Γεωργία Σουβατζή στο deBop (στήλη Παιδί στην πόλη): «Το βιβλίο του Γιώργου Παναγιωτάκη είναι από τα πιο ενδιαφέρονται νεανικά αναγνώσματα που διαβάσαμε τελευταία. Μια ιστορία διαφορετική, με ευαισθησία και χιούμορ, στο βαθμό που μπορεί να γίνει ορατή και «ανεκτή» από τους νεαρούς αναγνώστες. Ο ήρωες δεν θυμίζουν σε τίποτα παραμυθένια, θρυλικά πλάσματα αλλά καθημερινά παιδιά που φοβούνται, κλαίνε, αναζητούν την αγάπη και την ασφάλεια, όπως όλα τα παιδιά αυτού του κόσμου!»

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: