το βιολί και η κλεψύδρα

Σε ένα προηγούμενο ποστ είχα γράψει λίγα πράγματα για δύο ελληνικής καταγωγής αδέλφια από την Αυστραλία, τον Christopher και την Christine Kezelos και για τα καταπληκτικά ταινιάκια που φτιάχνουν με την τεχνική του stop-motion animation. Η τελευταία δημιουργία τους διαρκεί 5 λεπτά και έχει τον τίτλο The Maker.

Η ταινία περιγράφει την προσπάθεια ενός παράξενου πλάσματος με πεταχτά δόντια να κατασκευάσει έναν σύντροφο. Υπάρχουν όμως δύο βασικά προβλήματα: 1) Θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του και 2) τα πάντα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τελειώσει η άμμος στην κλεψύδρα.

Το γιατί αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό θα το ανακαλύψουμε στο τέλος και είναι, νομίζω, το στοιχείο που δίνει στην ταινία την αύρα μιας σπουδαίας δημιουργίας.

Έχω την εντύπωση ότι μιλάει για πολύ σημαντικά πράγματα που έχουν σχέση όχι μόνο με τη γέννηση, τη δημιουργία και τον κύκλο της ζωής, αλλά και με το πώς κατασκευάζουμε τις σχέσεις μας και τα όνειρά μας και επαναπροσδιοριζόμαστε μέσα από αυτά. Το κάνει δε με τρόπο απλό, συγκινητικό και δίχως τη βοήθεια των λέξεων.

Το The Maker έχει ήδη βραβευτεί σε πολλά φεστιβάλ ανά την υφήλιο. Εδώ μπορεί κανείς να βρει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, να κατεβάσει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ή να παραγγείλει την ταινία σε μια μορφή που να αναδεικνύει την οπτικοακουστική ποιότητά της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: